fbpx

Girls On

Guard

Zelfverdediging voor meiden vanaf 13 jaar

Naast de reguliere lessen geeft Double Defense periodiek een 8 weekse cursus zelfverdediging voor meiden vanaf 13 jaar, genaamd Girls On Guard.

Deze training is een afgeleide van de IKMF Stay Away Krav Maga training voor vrouwen, maar dan gericht op meiden in de puberteit.

Waarom is een cursus zelfverdediging voor meiden vanaf 13 jaar belangrijk?

Er zijn meerdere redenen te noemen waarom een cursus zelfverdediging voor meiden belangrijk is. De belangrijkste is het feit dat meiden op steeds vroegere leeftijd te maken krijgen met situaties waar ze nog niet altijd op voorbereid zijn. Denk hierbij aan situaties met betrekking tot pestende of opdringerige leeftijdsgenootjes, (seksuele) intimidatie, loverboys en (onbekende) volwassenen al dan niet met vervelende bedoelingen.

Het is belangrijk dat meiden snel verdachte en vervelende situaties leren herkennen, leren hoe te anticiperen hierop en duidelijk leren aangeven waar hun grenzen liggen, Dit maakt ze meer weerbaar en verhoogt hun zelfvertrouwen. In de cursus komen al deze facetten aan bod en oefenen we hoe hier mee om te gaan.

Wat leert je dochter tijdens de cursus?

In de Girls On Guard training van Double Defense leert jouw dochter niet alleen technieken om zichzelf te verdedigen tegen agressie, ze leert ook hoe ze kan voorkomen dat ze in een dergelijke situatie terecht komt. 

Om mee te kunnen doen heeft ze geen conditie van een geoefend sporter nodig, en een vechtsportachtergrond is ook niet vereist .

We behandelen in de training de volgende thema’s:

  • Communicatieverschillen tussen jongens en meiden
  • Herkennen en voorkomen van grensoverschrijdend gedrag (assertiviteit en intuïtie)
  • Wat je moet doen als je te maken krijgt met agressie (houding en gedrag)
  • Effectieve zelfverdedigingstechnieken op basis van Krav Maga principes.

Alles wordt op basis van scenario’s stap voor stap uitgelegd en geoefend. We werken er naar toe om wat wordt geleerd ook onder stress bij een mannelijke volwassen aanvaller te kunnen toepassen. De meiden brengen het geleerde aan het eind van de cursus dus ook letterlijk in praktijk!

Wat Meiden zelf Zeggen Over De Training

Ik vond dit een hele leuke training. Alles werd duidelijk uitgelegd en in een fijne sfeer en ik heb echt het idee dat ik er veel aan gehad heb. Ook was het een hele leuke afsluiting!

Ik raad het zeker aan, ik vond het heel leerzaam en zou het zo weer doen


Heel leuk en leerzaam, je doet het heel rustig dus het is niet eng of spannend

 

Ik vond Krav Maga Girls on Guard echt een super leuke ervaring.. Ik heb der veel van geleerd. Heb ook een paar maanden Krav Maga gedaan, waar ik ook veel van geleerd heb. Nu weet ik zeker dat ik me kan verdedigen als het nodig is.

Het waren superleuke en leerzame trainingen! Met superleuke meiden! De instructeurs zijn ook super leuk. Heel fijn dat ik mezelf nu kan verdedigen als ik alleen op straat loop. Ik raad het zeker aan.

Het zijn super interessante en leuke lessen, omdat je goed leert wat je moet doen als je wordt aangevallen. Dus ik raad het iedereen aan!

 

De namen van de meiden zijn uit privacy overwegingen niet vermeld.

 

Waar en wanneer is de cursus zelfverdediging voor meiden?

In verband met de Covid-19 maatregelen en de grote hoeveelheid aanvragen voor onze Stay Away cursus hebben wij besloten dit jaar geen Girls On Guard cursus te geven. 

Meiden van 14 jaar en ouder kunnen wel meedoen met de Stay Away training. Meer informatie en een aanmeldformulier vind je op deze pagina.

Wat heb je nodig voor de training?

Om mee te kunnen doen heb je het volgende nodig:

  • Comfortabele sportkleding
  • Schone zaalschoenen (geen zwarte / afgevende zolen)
  • Een flesje water (of twee)
  • Eventueel een handdoekje
  • Indien gewenst: een kleine snack (banaan, mueslireep etc.)
  • Een ingevuld inschrijfformulier (volgt per e-mail)

Zijn er medische klachten of bijzondere omstandigheden? Neem dan op voorhand even contact op. We kunnen dan bepalen of deze belemmerend zijn voor deelname.

Heb je nog andere vragen? Neem dan gerust eerst contact met ons op! 

Meld jouw dochter nu aan!

Klik op onderstaande knop jouw dochter aan te melden voor het volgende introductieseminar. 

De kosten voor het introductieseminar bedragen €10,- per deelnemer en kunnen ter plekke worden voldaan.

Is jouw dochter enthousiast geworden tijdens het introductieseminar? Dan kun je haar daarna inschrijven voor de 8-weekse vervolgtraining. De kosten hiervoor bedragen €150,- en dienen voor aanvang van de vervolgtraining voldaan te zijn.

Dorieke Behrens Krav Maga Instructeur