fbpx

Girls On Guard

Girls On Guard – Krav Maga Voor Meiden Van 13 t/m 15 Jaar

Naast de reguliere lessen geeft Double Defense periodiek een Krav Maga groepstraining specifiek voor alleen meiden van 13 t/m 15 jaar, genaamd Girls On Guard.Deze training is een afgeleide van de IKMF Stay Away training voor vrouwen, maar dan gericht op meiden in de puberteit.

Waarom is zelfverdediging belangrijk voor meiden van 13 t/m 15 jaar.

Meiden krijgen op steeds vroegere leeftijd te maken met situaties waar ze nog niet altijd op voorbereid zijn. Denk hierbij aan situaties m.b.t. pestende of opdringerige leeftijdsgenootjes, loverboys en (onbekende) volwassenen al dan niet met vervelende bedoelingen.

Het is belangrijk dat meiden snel verdachte en vervelende situaties leren herkennen, leren hoe te anticiperen hierop en duidelijk leren aangeven waar hun grenzen liggen, Dit maakt ze meer weerbaar en verhoogt hun zelfvertrouwen. In de training komen al deze facetten aan bod en oefenen we hoe hier mee om te gaan.

Wat leer je tijdens de training?

In de Girls On Guard training van Double Defense leert uw dochter niet alleen technieken om zichzelf te verdedigen tegen agressie, ze leert ook hoe ze kan voorkomen dat ze in een dergelijke situatie terecht komt. Ze heeft hiervoor geen conditie van een geoefend sporter nodig, en een vechtsportachtergrond is ook niet vereist .

We behandelen in de training de volgende thema’s:

  • Communicatieverschillen tussen jongens en meiden
  • Herkennen en voorkomen van grensoverschrijdend gedrag (assertiviteit en intuïtie)
  • Wat je moet doen als je te maken krijgt met agressie (houding en gedrag)
  • Effectieve zelfverdedigingstechnieken op basis van Krav-Magaprincipes.

Alles wordt op basis van scenario’s stap voor stap uitgelegd en geoefend. We werken er naar toe om wat wordt geleerd ook onder stress bij een mannelijke volwassen aanvaller te kunnen toepassen. De meiden brengen het geleerde aan het eind van de training dus ook letterlijk in praktijk!

Waar en wanneer is de training?

Op dinsdagavond 3 september geven we om 19:00 uur een introductieseminar van 1,5 uur. Hierin leren we de meiden de basis van het Girls On Guard programma. Hierdoor krijgen ze een goed beeld van wat de training inhoudt. En leren ze gelijk de instructeurs kennen.

Na het introductieseminar starten we met de volledige 8 weekse training op dinsdag 17 september 2019. De lessen zijn elke dinsdagavond van 19:00 uur – 20:30 uur, en de laatste les is op dinsdag 5 november 2019.

De training wordt gegeven in de Dudok Arena in Hilversum in de zaal op de 1e etage. Het gebouw ligt naast station Hilversum Sportpark, parkeren voor de deur is gratis.

Wat heb je nodig voor de training?

Om mee te kunnen doen heb je het volgende nodig:

  • Comfortabele sportkleding
  • Schone zaalschoenen (geen zwarte / afgevende zolen)
  • Een flesje water (of twee)
  • Eventueel een handdoekje
  • Indien gewenst: een kleine snack (banaan, mueslireep etc.)
  • Een ingevuld inschrijfformulier (zie onder)

Zijn er medische klachten of bijzondere omstandigheden? Neem dan op voorhand even contact op. We kunnen dan bepalen of deze belemmerend zijn voor deelname.

Schrijf uw dochter nu vast in!

Vul onderstaand formulier in om uw dochter alvast aan te melden voor het introductieseminar. Na het aanmelden ontvangt u van ons een e-mail met meer informatie en een inschrijfformulier. Het formulier neemt uw dochter ingevuld en ondertekend mee naar het introductieseminar.

Heeft u nog andere vragen? Neem dan gerust eerst contact met ons op! Klik hier om naar het contactformulier te gaan.