pixelMPWR Bootcamp - Werken aan kracht en conditie in Hilversum
Double Defense Krav Maga

MPWR Bootcamp

werken aan kracht en conditie

Wil je het hele jaar door aan je conditie en kracht werken? En houd je van binnen- en buiten sporten in een gezellige en ongedwongen sfeer? Dan is de MPWR bootcamp zeker iets voor jou Empower Your Life biedt MPWR bootcamp in Hilversum aan voor iedereen vanaf 14 jaar.

De lessen binnen worden gegeven in onze sportschool. De lessen buiten worden steeds op verschillende locaties gegeven. Dit kan zijn op de Hoorneboegse heide, maar ook op een grasveld in Hilversum. Zolang er frisse lucht is kan er getraind worden!

Wat is een bootcamp?

Bootcamp is oorspronkelijk een basis militair fitness parcours waarmee jonge nieuwe soldaten - mannen en vrouwen - werden gerekruteerd in de Verenigde Staten. Hierbij werd getraind met verschillende oefeningen met de focus op doorzettingsvermogen en omgaan met stress.

Het doel van de bootcamp is om rekruten in korte tijd mentaal en fysiek fit te maken zodat zij gevechtsklaar zijn zodra zij worden uitgezonden. Een taak voor de welbekende 'drill-instructor' die met weinig tekst en luide stem commando's geeft tijdens de trainingen.

Wat maakt een MPWR bootcamp anders?

De gedachte van bootcamp is bij de MPWR bootcamp niet anders, de uitvoering echter wel. Het doel is om jou uit te dagen jouw grens steeds een stukje te verleggen zodat je het beste resultaat kunt behalen dat het bereiken van jouw doelen mogelijk maakt.

De MPWR bootcamp gebruikt ook veel elementen van samenwerking waarbij plezier hebben erg belangrijk is. En om je te motiveren heb je echt geen in je oor schreeuwende over-enthousiaste bootcamp instructeur nodig. Daarom hebben wij een gecertificeerde bootcamp instructeur die jou op een normale manier gaat begeleiden en motiveren tijdens de bootcamp.

Deze maand begonnen met de Indoor Bootcamp en wat een ontzettend leuk en fijne workout. Door het spel element welke toegepast wordt bij deze Bootcamp vliegt de tijd, train je hard(er) en word je op een eenvoudige manier uitgedaagd tot een nieuw level. Alles op eigen niveau om samen te sporten, ik vind het een fantastische toevoeging aan mijn week training!

Manon

Wat zijn de voordelen van een MPWR bootcamp?

Er zijn verschillende vormen van bootcamps met eveneens verschillende voordelen. Wij kiezen ervoor de focus te leggen op leuke lessen, functionele trainingen met basistechnieken en uitdagende variaties hierop, resultaat en teamwork.

Door deze mix kunnen we steeds weer een spannende en afwisselende bootcamp aanbieden.

Welke soorten MPWR bootcamps zijn er?

Op dit moment geven wij twee keer per week in Hilversum de MPWR Indoor bootcamp voor iedereen vanaf 14 jaar.

In het tweede kwartaal van 2023 gaan we in Hilversum ook outdoor trainingen (buitentraining) toevoegen met verschillende bootcamp lessen. Niet alleen de standaard MPWR Outdoor bootcamp, maar bijvoorbeeld ook een Walking Bootcamp voor beginners, of mensen die liever wandelen dan hardlopen.

Hoe ziet een MPWR bootcamp eruit?

Onze indoor bootcampgroepen bestaan uit maximaal 16 deelnemers zodat we voldoende persoonlijke begeleiding kunnen geven aan iedereen. Het zijn leuke lessen waarbij we bekende en minder bekende oefeningen gebruiken om jouw doel te bereiken.

Je werkt voornamelijk met bodyweight oefeningen. Dit zijn oefeningen waarbij je gebruik maakt van je eigen lichaamsgewicht. Maar ook hulpmiddelen zoals kettlebells, medicine balls en touwen worden bij de training ingezet. Zo krijg je extra krachttraining en daag je jezelf meer uit bij de oefeningen.

Trainen we buiten? Dan gebruiken we allerlei materialen die we onderweg tegenkomen. Bijvoorbeeld boomstammen, maar ook bankjes, klimrekken, zandbanken, heuvels en trappen zijn prima geschikt om oefeningen mee te doen.

Daarnaast werken we ook aan je uithoudingsvermogen door cardio oefeningen in verschillende vormen toe te voegen. Bijvoorbeeld een intervaltraining of een oefening waarbij je springt. We zoeken altijd de balans tussen de diverse oefeningen

Hoe goed moet mijn conditie zijn?

Om mee te doen aan een MPWR bootcamp training heb je een basisconditie nodig. Als vuistregel houden we aan dat je minimaal 2,4 kilometer moet kunnen hardlopen op een ontspannen tempo.

Weinig ervaring met de verschillende activiteiten bij een bootcamp?

Dat is geen probleem. Iedereen begint namelijk altijd met een les bij een MPWR indoor bootcamp zodat we kunnen kijken hoe goed je de basis bewegingen beheerst.

Deze bewegingen zijn de squat, de push-up, de burpee, de plank en de lunge. Daarnaast kijken we naar je motoriek bij het bewegen bij zowel rennen als springen. Het juist beheersen van de technieken is belangrijk om het risico op een blessure te verminderen.

Voor elke basisbeweging hebben we een eenvoudigere variant wanneer je nog niet in staat bent de basisbeweging te maken. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat dit belemmerend werkt tijdens de bootcamp trainingen.

Kan ik meedoen met bootcamp als ik een blessure of fysieke ongemakken heb?

Bootcamp trainingen bestaan uit een intensief trainingsprogramma dat je in groepsverband uitvoert. Meedoen wanneer je een blessure hebt raden we daarom af. Je hebt er niets aan als je blessure erger wordt, en ook de andere deelnemers kunnen hierdoor geremd worden bij hun training.

Hoe vaak per week kun je het beste een bootcamp doen?

Een goede vraag waar niet een standaard antwoord op te geven is. Het hangt voornamelijk af van het doel dat je met de training wilt bereiken. En welke andere sporten je verder nog doet. Je hebt namelijk ook rust nodig tussen je trainingen zodat je lichaam weer kan herstellen.

Trainen is bij ons mogelijk vanaf één keer per week. Sport je verder niet? Dan raden we minimaal twee workouts per week aan.

Schrijf je nu in voor gratis proeflessen

Wil je weten of de MPWR Bootcamp trainingen iets voor jou zijn? Meld je dan nu aan en doe twee lessen gratis mee. Zo krijg je een goed beeld of de MPWR Bootcamp training bij jou past.

Je kunt bij de aanvraag je eerste proefles inplannen. Na je eerste les kijken we dan even wanneer je de volgende proefles in die week komt meedoen.

Wat heb je nodig om mee te doen?

Voor de indoor lessen is gewone sportkleding de beste outfit. Het dragen van indoor/zaal schoenen is hierbij verplicht. Neem ook een flesje water en een handdoek mee.

Ga je een MPWR Outdoor Bootcamp doen? Trek dan stevige sportschoenen aan. Sportkleding in laagjes is handig als het weer omslaat. 

Aanmelden

Klik op de knop hieronder en vul het formulier in om je aan te melden voor de proeflessen.

Vind je het leuk als je partner, vriend of vriendin ook mee komt doen? Dan willen wij graag dat diegene zichzelf even aanmeldt.