pixelSporten via het MPWR Fonds - wanneer het financieel even tegen zit
Double Defense Krav Maga

Het MPWR Fonds

voor wanneer het financieel even tegen zit

Wij vinden het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om te sporten en om zichzelf weerbaar te maken. Ook als dat financieel (tijdelijk) niet mogelijk is. Daarom zijn wij aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur en het Volwassenenfonds . En hebben wij tijdens de coronacrisis al 8 plekken beschikbaar gesteld voor mensen die niet voor een vergoeding uit een sportfonds in aanmerking komen omdat hun inkomen ‘op papier’ net te hoog is.

In 2023 stellen wij in totaal 80 trainingsplekken beschikbaar voor mensen met een financiële uitdaging, waarbij er betaald kan worden naar draagkracht. Hiervan zijn 16 plekken bestemd voor weerbaarheidstrainingen en Krav Maga lessen. De overige 64 plekken zijn beschikbaar bij de workouts en de bootcamp.

Om dit concept voor iedereen betaalbaar te houden hebben wij het MPWR Fonds opgezet. Mensen die Empower Your Life een warm hart toedragen kunnen hun bijdrage leveren aan het MPWR Fonds.

Voorwaarden voor subsidie uit het MPWR Fonds

Empower Your Life heeft als doelstelling: “Samen werken aan een gezonde leefstijl”. Wanneer je subsidie wilt vanuit het MPWR Fonds gaan we er vanuit dat jouw doelstellingen aansluiten bij die van ons. We hanteren daarom de volgende voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie uit het MPWR Fonds.

1. Je hanteert - of werkt aan - een gezonde leefstijl
Sporten draagt bij aan een gezonde leefstijl. Zaken zoals roken, drugsgebruik en overmatig gebruik van alcohol niet. Dat is wetenschappelijk aangetoond en wordt door de overheid ook afgeraden. Wij verstrekken geen subsidie wanneer één van deze zaken op jou van toepassing is.

2. Je maakt goede financiële keuzes
Je gaat betalen naar draagkracht. De financiële keuzes die je maakt beïnvloeden deze draagkracht. Soms zijn dit goede keuzes, soms minder verstandig. Bijvoorbeeld wanneer je geld uitgeeft aan gokken, loterijen en krasloten. Maar ook wanneer je zeer regelmatig eten laat bezorgen of afhaalt. Of perse de nieuwste telefoon wilt aanschaffen - al dan niet met een financiering.

Het MPWR Fonds is er niet om het uitgeven van geld aan minder verstandige keuzes in stand te houden. WIj gaan er dan ook vanuit dat je bewust omgaat met de beperkte financiële middelen die je tot je beschikking hebt.

3. Je bent aanwezig bij de trainingen
Jij verwacht dat je bij ons wekelijks kunt gaan sporten. Wij verwachten dat je dat dan ook komt doen. Om voor subsidie in aanmerking te blijven komen ben je per kwartaal minimaal 70% van de lessen aanwezig. Ben je langdurig ziek of geblesseerd? Dan kunnen we hiervan afwijken.

4. Je betaalt op tijd je eigen bijdrage
Betaal je te laat? Dan kunnen we je subsidie en abonnement per direct stopzetten. Uiteraard kan jouw situatie tussentijds wijzigen waardoor de eigen bijdrage niet volledig betaald kan worden. In dat geval laat je dit ons op tijd weten zodat we dit kunnen bespreken.

5. Elk kwartaal evalueren we je situatie
Dit doen we om te bepalen of je eigen bijdrage nog past bij je situatie. Kun je meer of minder bijdragen? Dan passen we jouw eigen bijdrage aan.

Je komt in aanmerking voor subsidie uit het MPWR fonds wanneer je voldoet aan de bovenstaande voorwaarden en:

  • door een lid van Double Defense wordt voorgesteld aan ons of;
  • via een maatschappelijke organisatie of kerk naar ons wordt doorverwezen.

Voldoe je niet aan deze voorwaarden maar is er volgens jou een goede reden waarom je wel in aanmerking zou moeten komen? Dan gaan we graag met je in gesprek hierover.

En heb je vragen over het MPWR Fonds? Dan horen we die ook graag van je. Je kunt hiervoor het contactformulier invullen. Je kunt ons uiteraard ook bellen of even langskomen.