pixelSporten via een sportfonds - dat kan bij Double Defense in Hilversum
Double Defense Krav Maga

Sporten via een sportfonds

Wanneer de financiële middelen niet toereikend zijn

Wil je bij ons komen sporten en gebruik maken van financiële ondersteuning? Dan lees je hieronder welke mogelijkheden er zijn en welke stappen je daarvoor moet doorlopen..

Weerbaarheidstraining en Krav Maga

Het is mogelijk subsidie aan te vragen voor kinderen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Voor volwassenen is er het Volwassenenfonds waar enkele gemeenten bij aangesloten zijn. Andere gemeenten hebben een eigen subsidiemogelijkheid geregeld.

In veel gevallen is het mogelijk om via het sportfonds de volledige contributie voor één jaar vergoed te krijgen. Soms wordt er echter maar een deel vergoed. We kijken in dat geval dan samen hoe het resterende contributiebedrag aan ons betaald kan worden.

Het aanvragen van subsidie bij een sportfonds gaat via een intermediair. Bijvoorbeeld de directeur van een school of een maatschappelijk werker. Zij bepalen of je in aanmerking komt voor subsidie en doen de aanvraag bij het betreffende sportfonds.

Is de aanvraag bij het sportfonds akkoord? Dan krijgen wij hier een bevestiging van. En wordt de subsidie direct aan ons uitgekeerd. Zodra wij het akkoord hebben ontvangen kan er gestart worden met de wekelijkse training. Je kunt uiteraard wel vooraf al een proefles volgen.

Heb je een aanvraag gedaan bij een gemeente? Dan krijgen wij daar geen bericht van. Ook de subsidie ontvangen wij niet rechtstreeks. Wij brengen in dat geval de volledige contributie maandelijks bij jou in rekening.

Is er sprake van een situatie waarbij direct hulp noodzakelijk is? Dan wachten we niet op de bevestiging van het sportfonds of de gemeente. Jij (of jouw kind) kan dan gelijk beginnen met trainen.

Wordt de aanvraag van een sportfonds of gemeente afgewezen en kun je dit aantonen? Dan kan er gebruik gemaakt worden van het MPWR Fonds. Er zijn in 2023 zestien plekken hiervoor beschikbaar in onze groepen.

Empower Your Life

Voor zowel de workouts als de bootcamps is het mogelijk subsidie uit het MPWR fonds te ontvangen voor een deel van de contributie. Hierbij hanteren we het ‘betalen naar draagkracht’ principe. Je betaalt dus altijd zelf een deel van de contributie. Omdat wij het MPWR fonds zelf beheren is er geen wachttijd om te kunnen starten met sporten.

Je komt in aanmerking voor subsidie uit het MPWR fonds wanneer je voldoet aan de voorwaarden voor subsidie.

Heb je vragen over onze subsidiemogelijkheden? Dan horen we die graag van je. Je kunt hiervoor het contactformulier invullen. Je kunt ons ook bellen of even langskomen.