fbpx

11+ jaar

Weerbaarheid voor jongeren

Onze wekelijkse training Weerbaarheid voor Jongeren is gericht op kinderen vanaf 11 jaar en bij uitstek geschikt om jouw kind verbaal en fysiek weerbaar te maken, bewust te worden van veranderingen die in de pubertijd op jouw kind afkomen en om het zelfvertrouwen te verhogen op een manier die past bij deze leeftijd. 

Het is belangrijk dat een kind weerbaar is, zich assertief kan opstellen en voldoende zelfvertrouwen heeft om situaties het hoofd te bieden. Zeker in de huidige tijd en samenleving is het van groot belang dat zij zichzelf kunnen redden. Een kind dat weerbaar is, is beter in staat zijn of haar grenzen te bewaken, kan zichzelf verdedigen en durft een eigen mening te hebben.

Precies dit is de insteek van Weerbaarheid voor Jongeren bij Double Defense: jongeren verbaal en fysiek weerbaar maken voor situaties waar jouw kind op deze leeftijd mee te maken krijgt.

Wat houdt weerbaarheid voor jongeren in?

Bij het verbeteren van de weerbaarheid voor jongeren maken wij gebruik van Krav Maga.

Krav Maga is geen sport met een wedstrijdstructuur. Het is een compleet zelfverdedigingssysteem, met onder andere verdedigingen tegen stoten, trappen en vastgegrepen worden op allerlei manieren.

De technieken die de kinderen leren zijn variaties op de Krav Maga-technieken voor volwassenen, echter zijn de technieken speciaal aangepast aan de kracht en lichaamsbouw van kinderen in deze leeftijdscategorie.

We leren jouw kind om verbaal weerbaar te zijn. Duidelijk aan de ander te vertellen wat je wilt dat de ander wel of niet doet. En daarbij besteden we ook aandacht aan eigen houding en gedrag. En uiteraard is voorkomen beter dan genezen, dus ook daar werken we aan.

Helaas werkt voorkomen en verbaal oplossen niet altijd. Daarom leert jouw kind ook om terug te vechten als dat echt niet anders kan. Op de ‘Krav Maga manier’ – dus zonder ‘sportieve’ regels (maar tijdens de training wel veilig uiteraard).

Het doel moet altijd zijn om zo snel mogelijk uit de situatie te komen en veilig thuis terug te keren.

Hoe ziet een Krav Maga les er uit?

De Krav Maga les duurt een uur. We beginnen altijd met een goede warming-up zodat alle spieren warm zijn. Daarna gaan we aan de slag met Krav Maga technieken en werken we aan de conditie, kracht en mentale weerbaarheid. 

Waar we bij de kinderen nog veel spelvormen gebruiken richten wij ons bij jeugd Krav Maga meer op scenario’s met één of meerdere aanvallers. We bouwen de technieken langzaam op tot een niveau dat een ‘echte’ aanval simuleert. Hierbij zijn een situatie inschatten, snel (en proportioneel) reageren en niet opgeven belangrijke onderdelen.

Veiligheid bij het trainen is hierbij enorm belangrijk en wordt door ons nauwlettend in de gaten gehouden. Iedereen traint binnen zijn of haar eigen mogelijkheden en tolerantie-niveau, met als doel steeds een stap verder te gaan dan de keer daarvoor totdat het doel bereikt is.

Uiteraard hebben we drinkpauzes, wordt er gelachen, is er gelegenheid om vragen te stellen en situaties die zijn meegemaakt te bespreken. 

Maar wat als mijn kind...

Ouders vragen deze vraag regelmatig aan ons, en de tekst die er achteraan komt varieert van ‘ADD/ADHD heeft?’, ‘gepest wordt?’ tot ‘niet van vechten/sporten houdt?’.  Onze ervaring is dat zodra de kinderen meedoen met een proefles de zorg die er vooraf is soms volledig onnodig blijkt. 

De beste manier om erachter te komen of Krav Maga geschikt is voor jouw kind is door hem of haar mee te laten doen met een proefles. In onze groepen is geen ruimte voor pestgedrag of ongeoorloofde agressie in welke vorm dan ook. Iedereen traint met iedereen, waardoor er een open sfeer en goede groepsdynamiek aanwezig is. Op basis van wat er eventueel speelt zorgen wij dat jouw kind tijdens de proefles met iemand oefent die goed bij hem of haar past.

Blijkt Krav Maga toch niet geschikt voor jouw kind? Dan zijn we hier open en eerlijk over, en leggen we ook uit waarom. Dit kan voor of na de proefles zijn. Vermeld je vraag daarom wel altijd bij het aanvragen van de proefles zodat wij van de situatie op de hoogte zijn.

Weerbaarheid voor Jongeren: Wat heb je nodig om mee te doen?

Om mee te kunnen doen met een (proef)les heb je het volgende nodig:

  • Comfortabele sport- of gymkleding
  • Schone zaalschoenen (geen zwarte / afgevende zolen)
  • Een flesje water
  • Eventueel een handdoekje
  • Indien gewenst: een kleine snack (banaan, mueslireep etc.)

Wil jouw kind na de proefles lid worden? Houd er dan rekening mee dat jouw kind een kruisbeschermer (toque) en een bitje nodig heeft. 

Meld jouw kind nu aan!

Klik op onderstaande knop om jouw kind aan te melden voor een proefles. Na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met meer informatie en wanneer jouw kind een proefles kan komen volgen.

Het volgen van een proefles is gratis. Tijdens de proefles is aanwezigheid van één van de ouders verplicht. 

Is jouw kind enthousiast geworden tijdens de proefles? Dan kun je jouw kind daarna inschrijven voor de reguliere lessen. Jouw kind kan dan starten zodra er beschikbaarheid is in de groep. 

Dorieke Double Defense Krav Maga Instructor