fbpx

13+ jaar

Weerbaarheid voor meiden

Naast de reguliere lessen voor jongeren bieden wij ook aan meiden vanaf 13 jaar de Weerbaarheid voor Meiden aan.

Wanneer je de media een beetje volgt ontkom je er niet aan dat er regelmatig berichten over meiden in deze leeftijdscategorie worden geplaatst. En meestal zijn het geen positieve berichten. Bedreiging, intimidatie, mishandeling en seksueel overschrijdend gedrag komen helaas te vaak voor, ook in de regio Het Gooi.

Meiden die hiermee te maken hebben gehad hebben weinig tot geen behoefte te trainen met jongens. Maar ook bij meiden die hier niet mee te maken hebben gehad ontstaat in de pubertijd vaak een moment waarbij ze anders naar contact met jongens gaan kijken. Voor al deze meiden is de Weerbaarheid voor Meiden training een goed alternatief voor de reguliere lessen. 

Wat houdt weerbaarheid voor meiden in?

Bij het verbeteren van de weerbaarheid voor meiden maken wij gebruik van Krav Maga.

Krav Maga is geen sport met een wedstrijdstructuur. Het is een compleet zelfverdedigingssysteem, met onder andere verdedigingen tegen stoten, trappen en vastgegrepen worden op allerlei manieren.

De technieken die de meiden leren zijn variaties op de Krav Maga-technieken voor volwassenen, echter zijn de technieken speciaal aangepast aan de kracht en lichaamsbouw  van kinderen.

We leren jouw dochter om verbaal weerbaar te zijn. Duidelijk aan de ander te vertellen wat je wilt dat de ander wel of niet doet. En daarbij besteden we ook aandacht aan eigen houding en gedrag. En uiteraard is voorkomen beter dan genezen, dus ook daar werken we aan.

Helaas werkt voorkomen en verbaal oplossen niet altijd. Daarom leert jouw dochter ook om terug te vechten als dat echt niet anders kan. Op de ‘Krav Maga manier’ – dus zonder ‘sportieve’ regels (maar tijdens de training wel veilig uiteraard).

Het doel moet altijd zijn om zo snel mogelijk uit de situatie te komen en veilig thuis terug te keren.

Hoe ziet een Krav Maga les er uit?

In de Girls-Only groep trainen alleen meiden en zijn jongens niet welkom, ook niet om te kijken naar de les. 

De Krav Maga les duurt een uur. We beginnen altijd met een goede warming-up zodat alle spieren warm zijn. Daarna gaan we aan de slag met Krav Maga technieken en werken we aan de conditie, kracht en mentale weerbaarheid. 

We richten ons bij Girls-Only Krav Maga naast reguliere Krav Maga technieken ook veel op scenario’s met één of meerdere aanvallers. We bouwen de technieken langzaam op tot een niveau dat een ‘echte’ aanval simuleert. Hierbij zijn een situatie inschatten, snel (en proportioneel) reageren en niet opgeven belangrijke onderdelen.

Veiligheid bij het trainen is hierbij enorm belangrijk en wordt door ons nauwlettend in de gaten gehouden. Iedereen traint binnen zijn of haar eigen mogelijkheden en tolerantie-niveau, met als doel steeds een stap verder te gaan dan de keer daarvoor totdat het doel bereikt is. 

Uiteraard hebben we drinkpauzes, wordt er gelachen, is er gelegenheid om vragen te stellen en situaties die zijn meegemaakt te bespreken, en kunnen we ook een Krav Maga oplossing voor die situatie uitleggen. 

Maar wat als mijn kind ...?

Wij krijgen deze vraag vaak bij onze reguliere groepen, en weten uit ervaring dat indien meiden iets vervelends hebben meegemaakt de drempel om mee te gaan doen vaak hoger is, er weerstand kan zijn bij jouw dochter en dat kinderen vaak ‘moeten’ van hun ouders. Ons advies: niet forceren. Er is een reden waarom je dochter er niet voor open staat op dit moment, dit betekent niet automatisch dat zij het niet wil. Heeft zij een goede vriendin? Kijk dan of die mee wil komen doen met een proefles, dan heeft ze iemand die ze kent en vertrouwt.

De beste manier om erachter te komen of Girls-Only Krav Maga geschikt is voor jouw dochter is door haar mee te laten doen met een proefles. De op één na beste manier is door haar een keer te laten kijken naar een les, en even een praatje met één van ons te laten maken. Het zien van andere meiden van hun leeftijd die bezig zijn met Krav Maga, en even praten met een (assistent-) instructeur geeft vaak het zetje dat jouw dochter nodig heeft om zelf de keuze te maken om meer weerbaar te worden. Is er veel weerstand? Focus dan vooral op komen kijken naar een les. 

Belangrijk om te weten en iets om zeker te vertellen is dat in onze groepen er geen ruimte is voor pestgedrag of ongeoorloofde agressie in welke vorm dan ook. Iedereen traint met iedereen, waardoor er een open sfeer en goede groepsdynamiek aanwezig is. Vertel haar ook dat er geen jongens aanwezig zijn. Op basis van wat er speelt zorgen wij dat jouw kind tijdens de proefles met iemand oefent die goed bij haar past.

Blijkt Krav Maga toch niet geschikt voor jouw kind? Dan zijn we hier ook open en eerlijk over, en leggen we ook uit waarom. Dit kan voor of na de proefles zijn. Vermeld je vraag daarom wel altijd bij het aanvragen van de proefles zodat wij van de situatie op de hoogte zijn.

Weerbaarheid voor meiden: Wat heb je nodig om mee te doen?

Om mee te kunnen doen met een (proef)les heb je het volgende nodig:

  • Comfortabele sport- of gymkleding
  • Schone zaalschoenen (geen zwarte / afgevende zolen)
  • Een flesje water
  • Eventueel een handdoekje
  • Indien gewenst: een kleine snack (banaan, mueslireep etc.)

Wil jouw dochter na de proefles lid worden? Houd er dan rekening mee dat zij een kruisbeschermer (toque) en een bitje nodig heeft. Voor de proefles hebben wij een kruisbeschermer beschikbaar.

Meld jouw dochter nu aan!

Klik op onderstaande knop om jouw dochter aan te melden voor een proefles Girls-Only Krav Maga. Na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met meer informatie en wanneer jouw kind een proefles kan komen volgen. Kom je alleen kijken? Meld je dan ook even aan, dan houden we hier rekening mee.

Het volgen van een proefles is gratis. Tijdens de proefles is aanwezigheid van één van de ouders verplicht.

Is jouw 
dochter enthousiast geworden tijdens de proefles? Dan kun je haar daarna inschrijven voor de reguliere lessen. Zij kan dan starten zodra er beschikbaarheid is in de groep. 

Dorieke Double Defense Krav Maga Instructor