pixelMPWR Workouts - Werken aan kracht en conditie in Hilversum
Double Defense Krav Maga

MPWR Workouts

Samen werken aan een fit en sterk lichaam

MPWR Workouts bieden jou de mogelijkheid om jezelf mentaal en fysiek sterker te maken. De MPWR Yourself- en MPWR Together trainingen zijn ontwikkeld door Empower Your Life en worden zes dagen per week gegeven bij Double Defense.

MPWR Workouts zijn geschikt voor iedereen, ook als je al even niet hebt getraind, terugkomt van een blessure of trainen in een sportschool niet jouw ding is. Wanneer je gemotiveerd bent om (weer) in beweging te komen ben je welkom om mee te doen!

Ontdek de kracht van MPWR Workouts

MPWR workouts zijn functionele fitness trainingen waarbij je verschillende spiergroepen tegelijk traint met als doel maximaal resultaat te halen binnen de mogelijkheden die je hebt. De opzet maakt het voor iedereen mogelijk om in een sessie alle 5 grondmotorische eigenschappen (kracht, snelheid, uithoudingsvermogen, coördinatie en lenigheid) effectief te trainen. Het is dus niet alleen een krachttraining maar een workout voor je hele lichaam!

Voordat ik hier kwam trainen was mijn conditie heel slecht en zag ik sporten als iets wat moest. Ondertussen sport ik 3x per week en heb ik er altijd zin in. Ik heb de sfeer in de groep altijd als heel fijn ervaren. Je wordt ook door de groep positief gemotiveerd om je doel te behalen en er is totaal geen druk om wie het het beste is, dit vind ik heel fijn. De trainingen worden altijd zo gegeven dat je zelf de uitdaging kan vinden, er wordt rekening gehouden met klachten op dat moment en lukt iets niet wordt er samen gekeken naar een alternatief.

Kaya

Op dit moment geven wij twee soorten MPWR Workouts:

MPWR Yourself

Bij MPWR Yourself train je in kleine groepen van maximaal 12 mensen. Of je nu een beginner bent, een meer ervaren sporter of een ware fitnessfanaat, we hebben elke les workouts voor elk niveau. Deze workouts doen we gezamenlijk, waarbij je zelf je eigen tempo bepaalt.

De workout schema's bestaan uit meerdere 'sets' met gevarieerde oefeningen waarbij je gebruik maakt van je eigen lichaamsgewicht en hulpmiddelen zoals kettlebells. Dit zijn gietijzeren gewichten met een rond handvat. En natuurlijk beginnen we elke workoutsessie met een energieke warming-up en eindigen we met stretching.

De MPWR Instructor zorgt ervoor dat je de oefeningen veilig en verantwoord blijft doen. Wanneer dat nodig is ontvang je een stukje persoonlijke coaching, zoals uitleg over je houding, je techniek of het adviseren van een hoger of lager gewicht.

Ik ben na een jaar weer gaan hardlopen want dat ging voor geen meter meer na de COVID, maar nu hoppakee 5 km! En dat is dankzij jullie trainingen!

Maartje

MPWR Together

De naam zegt het al: MPWR Together is een groepsles waarbij je op een leuke manier samen bezig bent jouw fitness doelen te realiseren.

De MPWR Instructor zorgt ervoor dat je continu gezamenlijk bezig bent. Met bekende fitness bewegingen, maar houd ook zeker rekening met oefeningen en spelvormen die je in een sportschool of bootcamp niet vaak tegenkomt. Na afloop weet je één ding zeker: ik heb calorieën verbrand, tijd voor ontspanning!

MPWR Together is geschikt voor iedereen die vaker sport en daardoor een basisconditie heeft. Heb je die nog niet? Dan kun je die prima eerst opbouwen met MPWR Yourself.

Deze maand begonnen met MPWR Together en wat een ontzettend leuk en fijne workout. Door het spel element welke toegepast wordt bij deze workout vliegt de tijd, train je hard(er) en word je op een eenvoudige manier uitgedaagd tot een nieuw level. Alles op eigen niveau om samen te sporten, ik vind het een fantastische toevoeging aan mijn week training!

Manon

Voordelen van MPWR Workouts

Vergroot je fysieke kracht

Door regelmatig deel te nemen aan MPWR Workouts, versterk je je spieren, verbeter je je uithoudingsvermogen en vergroot je je algehele fysieke kracht. Je zult merken dat dagelijkse activiteiten gemakkelijker worden en je meer energie hebt om te doen wat je graag doet.

Mentale veerkracht en zelfvertrouwen

MPWR Workouts zijn niet alleen gericht op fysieke prestaties, maar ook op het ontwikkelen van mentale veerkracht en zelfvertrouwen. Door uitdagingen aan te gaan kun je obstakels overwinnen, en zul je merken dat je sterker wordt, zowel mentaal als fysiek.

Flexibiliteit, balans en coördinatie

MPWR Workouts omvatten dynamische bewegingen die je flexibiliteit, balans en coördinatie verbeteren. Dit zal niet alleen je prestaties tijdens de training verbeteren, maar ook je dagelijkse bewegingen soepeler en efficiënter maken.

Uitdagende en leuke trainingssessies

MPWR Workouts zijn niet alleen effectief, maar ook leuk! Onze workouts zijn gevarieerd, uitdagend en bevatten spelelementen om de opwinding en het plezier te vergroten. Je zult genieten van elke training en gemotiveerd blijven om jezelf te blijven uitdagen.

I have recently joined the MPWR workouts with my husband. We see and feel 😉 the results just after 2 sessions. The team is great! We highly recommend Double Defense! Come and join us!

Anna

Veel gestelde vragen over de MPWR Workouts

Hieronder vind je de antwoorden op veel gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Dan horen we die graag van je.

Wat is het verschil met fitnesstraining in de sportschool

Er zit een belangrijk verschil tussen onze MPWR Workouts en een reguliere fitnesstraining zoals je die veel ziet in sportscholen. Vaak lijkt daar voor sporters de focus te liggen op zo lang mogelijk doorgaan en daarbij zo moe mogelijk te worden. Of om te laten zien dat je net als anderen een bepaalde oefening (met veel gewicht) goed kunt uitvoeren. Helaas geldt dat wanneer kwantiteit boven kwaliteit gaat, het effect van trainingen afneemt en het risico op blessures groter wordt.

MPWR Workouts leggen de focus op functioneel en effectief trainen. Dus met een aantal herhalingen passend bij jouw niveau. En je gebruikt bij de kettlebell-oefeningen een gewicht dat past bij jouw fysieke omstandigheden. En dit doen we altijd onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur.

We letten hierbij vooral op het hanteren van de juiste techniek. Hiermee voorkom je blessures en zul je in een kort tijdsbestek meer resultaat halen uit je trainingen. Deze persoonlijke begeleiding zie je helaas steeds minder in fitnesscentra. Dit is voor veel van onze leden de reden geweest om bij ons te komen sporten.

Hoe vaak kun je het beste MPWR Workouts doen per week?

Een goede vraag waar niet een standaard antwoord op te geven is. Het hangt voornamelijk af van het doel dat je met de training wilt bereiken. En welke andere sporten je verder nog doet. Je hebt namelijk ook rust nodig tussen je trainingen zodat je lichaam weer kan herstellen.

Meetrainen is bij ons mogelijk vanaf één keer per week. Sport je verder niet? Dan raden we minimaal twee MPWR workouts per week aan. De lessen worden gegeven van maandag- tot en met vrijdagavond en op vrijdag- en zaterdagochtend.

Kan ik de MPWR Workouts combineren met Krav Maga lessen?

Jazeker, dat is mogelijk. Voorafgaand aan alle Krav Maga lessen kun je meedoen met MPWR Yourself. Maar je kunt ook op een andere dag meedoen als je dat fijner vindt.

Er zijn combinatie-abonnementen beschikbaar. Heb je hier interesse in? Spreek Marcel of Dorieke dan even aan zodat we kunnen bepalen wat voor jou (of jouw familie) de best passende combinatie is.

Hoe oud moet je zijn om mee te mogen doen?

De lessen zijn toegankelijk voor leden van 14 jaar en ouder. Onder begeleiding van een deelnemend volwassen familielid (ouder, grootouder, broer of zus, en lid van Double Defense) mogen jouw kinderen van 11, 12 en 13 jaar kosteloos meedoen aan de MPWR Workouts.

Wat heb je nodig om mee te doen?

Om mee te kunnen doen met een les heb je het volgende nodig:

  • Comfortabele sportkleding;
  • We trainen bij MPWR Yourself op zaalschoenen, stevige sportsokken of op blote voeten. Bij MPWR Together wordt er altijd op zaalschoenen getraind. Trainen op schoenen waarmee buiten is gelopen is niet toegestaan;
  • Een flesje water;
  • Een handdoek;
  • Motivatie;
  • Het gebruik van een yogamatje bij MPWR Yourself is optioneel.

Schrijf je nu in voor gratis proeflessen

Wil je weten of de MPWR Workouts iets voor jou zijn? Meld je dan nu aan en doe twee lessen gratis mee. Zo krijg je een goed beeld of de MPWR Workouts bij jou passen. Je kunt bij de aanvraag je eerste proefles inplannen. Na je eerste les kijken we dan even wanneer je de volgende proefles komt meedoen.

Vind je het leuk als je partner, vriend of vriendin ook mee komt doen? Dan moet diegene wel vooraf worden aangemeld voor een proefles.