fbpx

Kids

Krav Maga

Krav Maga voor kinderen van 7-10

Krav Maga voor kinderen is bij uitstek geschikt om jouw kind verbaal en fysiek weerbaar te maken en het zelfvertrouwen van jouw kind te verhogen op een manier die past bij zijn of haar leeftijd. 

Het is belangrijk dat een kind weerbaar is, zich assertief kan opstellen en voldoende zelfvertrouwen heeft om situaties het hoofd te bieden. Zeker in de huidige tijd en samenleving is het van groot belang dat zij zichzelf kunnen redden. Een kind dat weerbaar is, is beter in staat zijn of haar grenzen te bewaken, kan zichzelf verdedigen en durft een eigen mening te hebben.

Precies dit is de insteek van Krav Maga voor kinderen bij Double Defense: verbaal en fysiek weerbaar worden, en indien nodig jouw kind helpen meer zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Wat houdt Krav Maga voor kinderen in?

Krav Maga is geen sport met een wedstrijdstructuur. Het is een compleet zelfverdedigingssysteem, met onder andere verdedigingen tegen stoten, trappen en vastgegrepen worden op allerlei manieren.

De technieken die de kinderen leren zijn variaties op de Krav Maga-technieken voor volwassenen. De technieken zijn speciaal aangepast aan de kracht en lichaamsbouw van kinderen.

We leren jouw kind om verbaal weerbaar te zijn. Duidelijk aan de ander te vertellen wat je wilt dat de ander wel of niet doet. En daarbij besteden we ook aandacht aan eigen houding en gedrag. En uiteraard is voorkomen beter dan genezen, dus ook daar werken we aan.

Helaas werkt voorkomen en verbaal oplossen niet altijd. Daarom leert jouw kind ook om terug te vechten als dat echt niet anders kan. Op de ‘Krav Maga manier’ – dus zonder ‘sportieve’ regels (maar tijdens de training wel veilig uiteraard).

Het doel moet altijd zijn om zo snel mogelijk uit de situatie te komen en veilig thuis terug te keren.

Hoe ziet een Krav Maga les er uit?

De Krav Maga les duurt in totaal 45 minuten. Om te zorgen dat alle spieren klaar zijn om te gaan trainen beginnen we altijd met een warming-up. Daarna oefenen we steeds verschillende technieken en scenario’s om jouw kind fysiek en mentaal weerbaar te maken. Maar ook werken we aan de conditie en sterker worden. Dit doen we gedurende de les, en meestal iets intensiever aan het einde van de les.

Dit alles doen we waar mogelijk in een spel-vorm, waarna we aansluitend in twee- of drietallen verder trainen om de puntjes op de ‘i’ te zetten. 

En uiteraard is er tussendoor tijd om even wat te drinken, te lachen, en om de meester of juf als klimrek of stootkussen te gebruiken.

Maar wat als mijn kind...

Ouders vragen deze vraag regelmatig aan ons, en de tekst die er achteraan komt varieert van ‘ADD/ADHD heeft?’, ‘gepest wordt?’ tot ‘niet van vechten/sporten houdt?’.  Onze ervaring is dat zodra de kinderen meedoen met een proefles de zorg die er vooraf is soms volledig onnodig blijkt. 

De beste manier om erachter te komen of Krav Maga geschikt is voor jouw kind is door hem of haar mee te laten doen met een proefles. In onze groepen is geen ruimte voor pestgedrag of ongeoorloofde agressie in welke vorm dan ook. Iedereen traint met iedereen, waardoor er een open sfeer en goede groepsdynamiek aanwezig is. Op basis van wat er eventueel speelt zorgen wij dat jouw kind met iemand oefent die goed bij hem of haar past.

Blijkt Krav Maga toch niet geschikt voor jouw kind? Dan zijn we hier open en eerlijk over, en leggen we ook uit waarom. Dit kan voor of na de proefles zijn. Vermeld je vraag daarom wel altijd bij het aanvragen van de proefles zodat wij van de situatie op de hoogte zijn.

Krav Maga voor kinderen: Wat heb je nodig om mee te doen?

Om mee te kunnen doen met een (proef)les heeft jouw kind het volgende nodig:

  • Comfortabele sport- of gymkleding
  • Schone zaalschoenen (geen zwarte / afgevende zolen)
  • Een flesje water
  • Eventueel een handdoekje
  • Indien gewenst: een kleine snack (banaan, mueslireep etc.)

Bescherming zoals een bitje, een toque (kruisbeschermer) of scheenbeschermers heeft jouw kind in het begin nog niet nodig.

Meld jouw kind nu aan!

Klik op onderstaande knop om jouw kind aan te melden voor een proefles Krav Maga. Na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met meer informatie en wanneer jouw kind een proefles kan komen volgen.

Het volgen van een proefles is gratis. Voor de proefles is aanwezigheid van één van de ouders verplicht.

Is jouw kind enthousiast geworden tijdens de proefles? Dan kun je jouw kind daarna inschrijven voor de reguliere lessen. Jouw kind kan dan starten zodra er beschikbaarheid is in de groep. 

Dorieke Behrens Krav Maga Instructeur