fbpx

Kids

Krav Maga

Krav Maga voor kinderen van 7-15

Krav Maga voor kinderen is bij uitstek geschikt om jouw kind verbaal en fysiek weerbaar te maken en het zelfvertrouwen te verhogen op een manier die past bij zijn of haar leeftijd. 

Het is belangrijk dat een kind weerbaar is, zich assertief kan opstellen en voldoende zelfvertrouwen heeft om situaties het hoofd te bieden. Zeker in de huidige tijd en samenleving is het van groot belang dat zij zichzelf kunnen redden. Een kind dat weerbaar is, is beter in staat zijn of haar grenzen te bewaken, kan zichzelf verdedigen en durft een eigen mening te hebben.

Precies dit is de insteek van Krav Maga voor kinderen bij Double Defense: verbaal en fysiek weerbaar worden, en indien nodig jouw kind helpen meer zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Wat houdt Krav Maga voor kinderen in?

Krav Maga is geen sport met een wedstrijdstructuur. Het is een compleet zelfverdedigingssysteem, met onder andere verdedigingen tegen stoten, trappen en vastgegrepen worden op allerlei manieren.

De technieken die de kinderen leren zijn variaties op de Krav Maga-technieken voor volwassenen, echter zijn de technieken speciaal aangepast aan de kracht en lichaamsbouw van kinderen.

We leren jouw kind om verbaal weerbaar te zijn. Duidelijk aan de ander te vertellen wat je wilt dat de ander wel of niet doet. En daarbij besteden we ook aandacht aan eigen houding en gedrag. En uiteraard is voorkomen beter dan genezen, dus ook daar werken we aan.

Helaas werkt voorkomen en verbaal oplossen niet altijd. Daarom leert jouw kind ook om terug te vechten als dat echt niet anders kan. Op de ‘Krav Maga manier’ – dus zonder ‘sportieve’ regels (maar tijdens de training wel veilig uiteraard).

Het doel moet altijd zijn om zo snel mogelijk uit de situatie te komen en veilig thuis terug te keren.

Krav Maga voor kinderen: Wat heb je nodig om mee te doen?

Om mee te kunnen doen met een (proef)les heb je het volgende nodig:

  • Comfortabele sport- of gymkleding
  • Schone zaalschoenen (geen zwarte / afgevende zolen)
  • Een flesje water
  • Eventueel een handdoekje
  • Indien gewenst: een kleine snack (banaan, mueslireep etc.)

Wil jouw kind na de proefles lid worden? Houd er dan rekening mee dat vanaf 11 jaar jouw kind een kruisbeschermer (toque) en een bitje nodig heeft. Voor kinderen tot 11 jaar is in het begin nog geen bescherming noodzakelijk. 

Meld jouw kind nu aan!

Klik op onderstaande knop om jouw kind aan te melden voor een proefles Krav Maga. Na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met meer informatie en wanneer jouw kind een proefles kan komen volgen.

Het volgen van een proefles is gratis.

Is jouw kind enthousiast geworden tijdens de proefles? Dan kun je jouw kind daarna inschrijven voor de reguliere lessen. Jouw kind kan dan starten zodra er beschikbaarheid is in de groep. 

Dorieke Behrens Krav Maga Instructeur