pixelKrav Maga Hilversum - Realistische zelfverdediging voor volwassenen
Double Defense Krav Maga

Krav Maga in Hilversum

Voor iedereen vanaf 16 jaar

Krav Maga in Hilversum train je bij Double Defense. In kleine groepen waarbij een ontspannen sfeer en respect voor de ander centraal staan.

Wij richten ons op mensen die zichzelf willen leren verdedigen met Krav Maga technieken. En andere studenten willen helpen hetzelfde te bereiken. Maar niet op mensen die graag willen laten zien hoe goed ze zijn in vechten of Krav Maga. Hilversum heeft voldoende vechtsportscholen hiervoor.

Waarom Krav Maga leren?

Jezelf kunnen verdedigen wordt steeds belangrijker. Wanneer je de media een beetje volgt begrijp je gelijk waarom.

Intimidatie op straat en grensoverschrijdend gedrag nemen in rap tempo toe. Net als bedreigingen, gewapende en ongewapende aanvallen. Door mannen, vrouwen en jongeren. In huis, op straat en in werksituaties.

Wat zou jij doen in een dergelijke situatie? Sta je stevig genoeg in je schoenen om hier mee om te gaan? Kun je duidelijk je grenzen aangeven? Bevries je op zulke momenten of sta je je mannetje (of vrouwtje) wel? Het is belangrijk om van jezelf te weten wat je wel en niet kunt. En hoe je jezelf daarin kunt verbeteren indien nodig.

Wat houdt Krav Maga voor volwassenen in?

Krav Maga helpt je om vanuit vervelende situaties die je in het dagelijks leven kunt tegenkomen weer veilig thuis te komen. Het is een realistische manier van zelfverdediging gebaseerd op natuurlijke reflexen. Dat maakt Krav Maga geschikt voor alle leeftijden.

In de lessen leer je efficiënte verdedigingstechnieken die je gelijk kunt toepassen mocht dat nodig zijn. Bijvoorbeeld verdedigingen tegen stoten, trappen, verschillende manieren van vastgrijpen en bedreigingen met wapens (zoals messen, en later ook stokken en vuurwapens). Zowel staand als op de grond. Tegen één of tegen meerdere aanvallers.

Ook wordt er aandacht besteed aan voorkomen van situaties. Bijvoorbeeld door verbale reacties. Daarnaast zorgt de training ook voor een fantastische workout omdat je actief en fysiek oefent. Heb je nog geen goede conditie? Geen probleem, je bouwt het in je eigen tempo op.

Is Krav Maga realistisch? Zeker. Naast efficiënte verdedigingstechnieken komen actuele onderwerpen terug in de scenario’s die worden geoefend. Je leert dus geen standaard ’trucje’, de instructeurs leren je veilig uit de gesimuleerde situatie te komen.

Krav Maga filmpjes op internet

Op internet zijn veel spectaculaire filmpjes te vinden over Krav Maga. Vaak ook met verdedigingen tegen (vuur)wapens. Hierbij wordt de suggestie gewekt dat wat je ziet ook voor jou gelijk gaat werken in de praktijk.

De meeste filmpjes zijn helaas in scene gezet. Veel getoonde technieken in de filmpjes werken niet in de praktijk. Meestal omdat de aanvaller de verdediger helpt door weinig weerstand te bieden. Het ziet er dan spectaculair uit, maar geeft een vals gevoel van veiligheid.

Krav Maga leer je niet van een video op internet. Je leert het door te oefenen onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur. En vanaf de basisprincipes, niet gelijk met (vuur)wapens.

Wat heb je nodig om mee te doen aan de Krav Maga lessen?

Om mee te kunnen doen met een proefles heb je het volgende nodig:

  • Comfortabele sportkleding;
  • Zaalschoenen waar buiten niet mee gelopen is . Trainen op buitenschoenen, sokken of blote voeten is niet toegestaan;
  • Een flesje water;
  • Eventueel een handdoekje;
  • Indien gewenst: een kleine snack voor tussendoor of na afloop (banaan, mueslireep etc.

Heb je bescherming vanuit een vechtsport? Bijvoorbeeld een kruisbeschermer (toque) of scheenbeschermers? Neem deze dan mee. Heb je dit niet dan is dat geen probleem, wij hebben voor de proefles bescherming die je kunt gebruiken indien nodig.

Kom een proefles meedoen

Benieuwd of Krav Maga iets voor jou is? Vraag dan gelijk een gratis proefles aan! Dat kan door op onderstaande knop te drukken en het formulier in te vullen.