Voor iedereen vanaf 7 jaar

Weerbaarheid voor Kinderen

Onze groepstraining Weerbaarheid voor Kinderen is bij uitstek geschikt om jouw kind verbaal en fysiek weerbaar te maken, de sociale vaardigheden te verbeteren, de eigen grenzen te leren kennen en het zelfvertrouwen van jouw kind te verhogen op een manier die past bij zijn of haar leeftijd.

Ik werd heel erg gepest maar nu niet meer. Ik heb geleerd hoe ik voor mezelf op kan komen.

David, 9 jaar
Weerbaarheid voor Kinderen

Waarom een weerbaarheidstraining voor kinderen?

Het is belangrijk dat kinderen weerbaar zijn, zich assertief kunnen opstellen, grenzen herkennen en aangeven, en voldoende zelfvertrouwen hebben om situaties het hoofd te bieden. Zowel nu als in de toekomst. Bijvoorbeeld als ze straks naar de middelbare school gaan.

Zeker in de huidige tijd en samenleving is het van groot belang dat zij zichzelf kunnen redden. Een weerbaarheidstraining helpt daarbij.

Een weerbaar kind is beter in staat zijn of haar grenzen te bewaken, durft een eigen mening te hebben en kan zichzelf verbaal en fysiek verdedigen mocht dat nodig zijn.

Inmiddels trainen onze beide kinderen alweer dik 3 jaar met heel veel plezier bij Double Defense. De sfeer bij Double Defense is open, warm en professioneel. De trainingen worden met enthousiasme gegeven en hebben een mooie balans tussen spel en oefening, waardoor de trainingen leuk, luchtig en speels blijven voor deze leeftijdsgroep. Het doet onze kinderen heel goed, hun zelfvertrouwen is enorm gegroeid en ze staan mentaal en fysiek sterker in deze wereld. Wij zeggen altijd: “Met Krav Maga leer je om jezelf uit rottige situaties te kunnen redden, net zoals je leert zwemmen om niet te verdrinken.” Wat ons betreft dus een zeer belangrijke vaardigheid. Wij zijn Dorieke, Marcel en Gino heel dankbaar voor wat ze doen. Bedankt toppers!

~ familie Vonk

Wat leert jouw kind tijdens de training Weerbaarheid voor kinderen?

Tijdens de lessen leggen we de focus op verbale weerbaarheid en fysiek weerbaarheid.

Het verbale aspect behandelt een aantal zaken. Bijvoorbeeld duidelijk aan de ander te vertellen wat je wilt. Maar ook wat je niet wilt dat de ander wel of niet doet.

Daarbij besteden we ook aandacht aan assertiviteit, eigen houding en gedrag. En uiteraard is voorkomen beter dan vechten, dus ook daar werken we aan

Helaas werkt voorkomen en verbaal oplossen niet altijd. Daarom leren we kinderen ook gepast te reageren in lastige situaties. En ook om terug te vechten als dat echt niet anders kan.

Het doel is voor kinderen om zo snel mogelijk uit de vervelende situatie te komen en veilig thuis terug te keren.

Leermethode

Bij het verbeteren van de weerbaarheid voor kinderen maken wij gebruik van Krav Maga principes en technieken. Deze verdedigingstechnieken zijn speciaal aangepast aan de kracht en lichaamsbouw van kinderen. En daardoor eenvoudig aan te leren.

We werken met veelvoorkomende scenario's en maken veel gebruik van spelelementen. Deze manier van leren vergroot de weerbaarheid van je kind sneller.

Trainingsvorm

Wij geven alleen les in de vorm van een groepstraining, dus geen individuele training of ouder/kind training. Onze ervaring is dat kinderen juist in een groep de lesstof sneller oppakken dan bij een individuele weerbaarheidstraining. Ze leren zowel van de instructeurs als van de andere kinderen, waarbij ze zien dat ze niet de enige zijn die iets meemaken. Hierdoor maken ze ook vaak nieuwe vrienden in de les.

De groepen voor kinderen bestaan uit maximaal 16 kinderen waardoor er veel persoonlijke aandacht voor jouw kind is. Heeft jouw kind iets meegemaakt? Dan mag jouw kind dat met ons bespreken. In de groep of apart. En laten we zien hoe jouw kind een volgende keer daarmee om kan gaan.

Regels bij de weerbaarheidstraining voor kinderen

Pesten, groepsdruk en agressief gedrag wordt niet geaccepteerd. In de groepen luisteren we naar elkaar, geven we het goede voorbeeld en helpen we elkaar. Ieder kind gaat op zijn eigen manier om met gevoelens, emoties en ontwikkeling. En leert in zijn of haar eigen tempo. En dat is prima.

Mijn zoon gaat met veel plezier naar zijn Krav Maga lessen. We zien hem, mede hierdoor, ook erg groeien in zijn persoonlijke ontwikkeling.

Sascha

Vraag nu een gratis proefles aan

Hoe ziet een les eruit?

De trainingen vinden plaats in een sportzaal en duren in totaal 45 minuten. Om te zorgen dat alle spieren klaar zijn om te gaan trainen beginnen we altijd met een warming-up.

Daarna oefenen we steeds verschillende technieken en scenario’s om jouw kind fysiek en verbaal weerbaar te maken. Deze scenario’s kunnen alledaagse situaties zijn waarbij kinderen leren voor zichzelf op te komen, maar ook bedreigende situaties waar een kind mee te maken kan krijgen.

Dit alles doen we waar mogelijk spelenderwijs, waarna we aansluitend in twee- of drietallen verder trainen om de puntjes op de ‘i’ te zetten. Hierdoor leren kinderen sneller en verbeteren we stap voor stap de vaardigheden.

Daarnaast werken we in de lessen ook aan de conditie en sterker worden. Dit doen we gedurende de les, en meestal iets intensiever aan het einde van de les.

En uiteraard is er tussendoor tijd om even wat te drinken, te lachen, en om de meester of juf als klimrek of stootkussen te gebruiken.

Maar wat als mijn kind...

Ouders vragen deze vraag regelmatig aan ons, en de tekst die er achteraan komt varieert van ‘ADD/ADHD heeft?’, ‘gepest wordt?’ tot ‘niet van vechten/sporten houdt?’. Onze ervaring is dat zodra de kinderen meedoen met een proefles de zorg die er vooraf is soms volledig onnodig blijkt.

In onze groepen is geen ruimte voor pestgedrag of ongeoorloofde agressie in welke vorm dan ook. Iedereen traint met iedereen, waardoor er een open sfeer en goede groepsdynamiek aanwezig is.

De beste manier om erachter te komen of de weerbaarheidstraining geschikt is voor jouw kind is door hem of haar mee te laten doen met een proefles. Op basis van wat er eventueel speelt zorgen wij dat jouw kind met een ander kind oefent die goed bij hem of haar past.

Blijkt onze weerbaarheidstraining voor kinderen toch niet geschikt voor jouw kind? Dan zijn we hier open en eerlijk over, en leggen we ook uit waarom.

Vermeld je vraag daarom wel altijd bij het aanvragen van de gratis proefles zodat wij van de situatie op de hoogte zijn.

Proefles aanvragen voor jouw kind?

Interesse in een proefles voor jouw kind? Dan vind je hier vast belangrijke informatie.

Wat heb je nodig om mee te doen?

Om mee te kunnen doen met een (proef)les heeft jouw kind het volgende nodig:

  • Comfortabele sport- of gymkleding;
  • Schone zaalschoenen (geen zwarte / afgevende zolen). Trainen op buitenschoenen, sokken of blote voeten is niet toegestaan;
  • Een flesje water;
  • Eventueel een handdoekje;
  • Indien gewenst: een kleine snack (banaan, mueslireep etc.).

Bescherming zoals een bitje, een toque (kruisbeschermer) of scheenbeschermers heeft jouw kind in het begin nog niet nodig.

Ouder aanwezig bij de proefles

Bij een proefles van een kind is het verplicht om als ouder bij de proefles aanwezig te zijn. Wij kiezen hier bewust voor en leggen graag uit waarom.

Kinderen hebben vaak geen goed beeld bij wat een weerbaarheidstraining of Krav Maga is. Daarbij komt dat dingen zoals een negatief zelfbeeld, laag zelfvertrouwen en verlegen zijn in hun hoofd een drempel kunnen opwerpen. Zeker wanneer een kind gepest wordt.

De proefles is er juist om het kind te laten zien dat de lessen hem of haar kunnen helpen, leuk zijn, er geen (prestatie)druk is en ze zichzelf mogen zijn. Daar maken we het kind bewust van voor aanvang van de proefles.

Toch kan er iets gebeuren in de les dat bij het kind emoties oproept. Ook al kunnen wij hierbij het kind helpen, niets is prettiger dan in zo'n geval ook je vader of moeder in de buurt te hebben. Zeker wanneer jouw kind een DSM V diagnose heeft.

Daarnaast vinden wij het fijn wanneer er wel iets speelt om hierover met de ouder te spreken zodra het kind de sportzaal in gaat. Dan hebben we de juiste informatie van de juiste persoon. Om die reden kan dus ook niet een 'ouder van een vriendje' , de oppas of oma/opa meekomen naar de proefles.

Gaat jouw kind na de proefles verder? Dan hoef je niet elke les erbij te blijven. Maar het mag natuurlijk wel. De koffie of thee is vers en gratis!

Vriendje of vriendinnetje meenemen?

Dat mag, maar als het vriendje of vriendinnetje ook mee wil doen in de les dan moeten zijn of haar ouders eerst een aanvraag indienen voor hun kind. En moet er ook een ouder van het kind aanwezig zijn, net als bij jullie.

Vraag nu een gratis proefles aan