Voor kinderen van 7 - 10 jaar
Weerbaarheidstraining voor kinderen
Onze groepstraining Weerbaarheid voor Kinderen is bij uitstek geschikt om jouw kind verbaal en fysiek weerbaar te maken, de sociale vaardigheden te verbeteren, de eigen grenzen te leren kennen en het zelfvertrouwen van jouw kind te verhogen op een manier die past bij de leeftijd van jouw kind.
“Ik werd heel erg gepest, maar nu niet meer. Ik heb geleerd hoe ik voor mezelf op kan komen en dat ik dat ook mag doen.”

Waarom is onze training belangrijk voor jouw kind?
In de huidige samenleving worden kinderen steeds vaker geconfronteerd met situaties waarin ze voor zichzelf moeten opkomen, zoals pesten, groepsdruk, of andere vormen van ongewenst gedrag van zowel leeftijdsgenoten als oudere kinderen en volwassenen.
Onze weerbaarheidstraining leert niet alleen hoe jouw kind zichzelf fysiek kan verdedigen, maar ook hoe jouw kind mentaal en verbaal sterker kan worden. Dit geeft jouw kind het vertrouwen en de vaardigheden om grenzen aan te geven, zichzelf te beschermen en zich zekerder te voelen in verschillende sociale situaties. Bovendien helpt het om negatieve emoties beter te beheersen en zich veiliger te voelen, zowel nu als in de toekomst.
Hoe weerbaar is jouw kind?
Dit is een belangrijke vraag voor elke ouder. En wellicht nog belangrijker is de vraag: hoe weerbaar wil je dat jouw kind gaat worden voordat het in de puberteit komt, en naar de middelbare school gaat?
In onze weerbaarheidstrainingen leren we de kinderen op hun eigen niveau binnen hun eigen mogelijkheden hoe zij weerbaarder kunnen worden. Wij kijken naar waar jouw kind nu mee te maken heeft en het bijbehorende gedrag dat jouw kind vertoont. En ook naar wat jouw kind nog nodig heeft om het vooraf vastgestelde doel te bereiken.
Vraag nu gelijk een gratis proefles aan
Je regelt het in twee minuten. Meld je aan, kies eenvoudig een datum en tijd, en vul de gegevens en het doel van de student in.
Waarmee heeft onze weerbaarheidstraining kinderen geholpen?
Al enkele honderden kinderen hebben baat gehad bij onze trainingen. Hieronder lees je de meest voorkomende redenen waarom kinderen starten met onze training.
Mijn kind wordt gepest
Het zal niemand verbazen dat dit een veelvoorkomende situatie is. Kinderen in deze leeftijdsgroep ontwikkelen zich op meerdere vlakken, en zoeken daarbij grenzen op. Het is een onderdeel in de ontwikkeling van sociaal gedrag en het bepalen van de eigen identiteit.
Helaas weten wij inmiddels dat het op een passende manier hiermee omgaan ernstig tekortschiet. Niet alleen bij het gepeste kind, maar ook bij de pester, de omstanders, de ouders en de leraren is onvoldoende kennis (of motivatie) om hieraan te werken.
Ons standpunt is duidelijk: pesten is niet oké, en een groot probleem in de huidige maatschappij voor mensen van alle leeftijden. Het programma “Hey, dit is niet oké!” is daarom door ons ontwikkeld om effectiever met ongewenst gedrag om te gaan. Delen van dit programma gebruiken we in de training voor kinderen, wat ervoor zorgt dat voor het merendeel van de kinderen het gepest worden op korte termijn stopt.
Deze vaardigheden helpen jouw kind om sterker, zelfverzekerder en weerbaarder door het leven te gaan.
Mijn kind is heel erg verlegen
Veel kinderen zijn verlegen wanneer ze voor het eerst met een situatie in aanraking komen. Dat is een heel normaal iets. Maar wanneer een kind daarbij angst ervaart, kan dit een grote impact hebben op hun leven. Bijvoorbeeld door het vermijden van sociale situaties, of zichzelf afzonderen en weigeren naar school, sport of feestjes te gaan.
Onze training kan verlegen kinderen helpen met het vergroten van hun zelfvertrouwen. We leggen de focus op het kijken wat er goed gaat, benoemen dit, en geven aan wat er nog beter kan. Ongedwongen, begripvol en in kleine stapjes, want dat werkt beter voor verlegen kinderen.
Mijn kind heeft een ADHD / HSP / ASS diagnose
Ook kinderen met deze diagnose hebben baat gehad bij onze training. Maar niet allemaal, daar zijn we open en eerlijk over. Het ene kind is namelijk het andere niet, en voor ons is het belangrijk dat het kind zelf mentaal in staat is om de lesstof te verwerken en serieus hiermee aan de slag te gaan.
Kan het kind dit? Dan zien wij weinig verschil in resultaat met kinderen zonder deze diagnose. Het kind heeft iets meer persoonlijke aandacht nodig tijdens de training, en soms iets meer tijd nodig om het geleerde eigen te maken.
In het geval van een ASS diagnose is het belangrijk om op voorhand even contact te hebben over de situatie van het kind, en de problematiek die er speelt. Wij kunnen dan samen bepalen of de training zinvol is voor jouw kind.
Mijn kind heeft moeite met nee zeggen
De uitdaging voor deze kinderen is het herkennen en aangeven van de eigen grenzen. Vaak is de achterliggende oorzaak dat het kind bang is dat de ander boos wordt als ze nee zeggen, dat het de ander teleurstelt of dat het kind wordt afgewezen door een ander of een groep.
In onze weerbaarheidstraining leren we kinderen verbaal aan te geven wat zij willen en wat niet oké is. Maar ook dat anderen soms anders over dingen denken. Door nee te zeggen en uit te leggen waarom je nee zegt, kan de ander rekening met je houden.
Nee zeggen kan soms leiden tot ander ongewenst gedrag. Uiteraard leren we de kinderen ook hoe ze dan hier weer op een gepaste manier mee om kunnen gaan.
Mijn kind is slachtoffer van een misdrijf
Helaas hebben wij hier ook mee te maken gehad. Dit varieert van fysiek geweld thuis of op school, tot zwaar grensoverschrijdend gedrag. Wij vinden het niet gepast hier voorbeelden van te geven, maar weten dat onze training na een traject van traumabehandeling en/of slachtofferhulp kan helpen om de fysieke en verbale weerbaarheid van jouw kind sterk te verbeteren.
In alle gevallen waarin iemand slachtoffer is van een misdrijf verwachten wij dat dit op hoofdlijnen gemeld wordt, en dat er door deze persoon overlegd wordt met de zorgprofessional of behandelend arts voordat er gestart kan worden met onze training. Ervaring leert dat wanneer wij niet op de hoogte worden gebracht hiervan de training ook averechts kan werken. En dit willen we te allen tijde voorkomen.
Mijn kind heeft nog nooit iets meegemaakt, werkt de training ook preventief?
Jazeker! Dat jouw kind nog niets heeft meegemaakt sluit niet uit dat het in de toekomst te maken kan krijgen met dergelijke situaties. Van ouders horen we vaak dat meer weerbaar worden een vaardigheid is die de rest van je leven van pas kan komen, en dat hun kind daarom de training wil volgen. En daar zijn wij het helemaal mee eens!
Vraag nu gelijk een gratis proefles aan
Je regelt het in twee minuten. Meld je aan, kies eenvoudig een datum en tijd, en vul de gegevens en het doel van de student in.
Hoe kan onze training jouw kind helpen?
De weerbaarheidstraining leert jouw kind verschillende belangrijke vaardigheden die helpen om beter om te gaan met relevante situaties voor hun leeftijdscategorie. We maken hierbij veel gebruik van spelelementen. Deze manier van leren vergroot de weerbaarheid van je kind sneller. Hier zijn enkele belangrijke aspecten die in de training aan bod komen:
- Zelfvertrouwen opbouwen: Jouw kind leert om meer vertrouwen te krijgen in zichzelf, wat helpt om zekerder en met meer lef in het dagelijks leven te staan.
- Grenzen aangeven: Jouw kind leert eigen grenzen herkennen en aangeven, zowel fysiek als mentaal, en hoe ze anderen kunnen laten weten wanneer hun grens is bereikt.
- Omgaan met pestgedrag: De training biedt strategieën om beter om te gaan met pestgedrag, en leert jouw kind zichzelf verdedigen tegen verbale en fysieke aanvallen.
- Verbale weerbaarheid: Jouw kind leert hoe het op een assertieve manier voor zichzelf kan opkomen, zonder direct agressief te worden, en hoe het zich kan uitdrukken in situaties van groepsdruk of conflicten.
- Fysieke zelfverdediging: Naast mentale en verbale weerbaarheid leert jouw kind technieken uit het zelfverdedigingssysteem Krav Maga, om zichzelf te kunnen beschermen wanneer er geen andere keuze meer is in een gevaarlijke situatie.
- Omgaan met emoties: Jouw kind leert om emoties beter te beheersen, vooral in stressvolle of lastige situaties.
- Sociale vaardigheden verbeteren: Jouw kind leert met andere kinderen omgaan en samen te werken. En zich bewust te worden van wat er in de omgeving gebeurt.
Deze vaardigheden helpen je kind om sterker, zelfverzekerder en weerbaarder door het leven te gaan.
Vraag nu gelijk een gratis proefles aan
Je regelt het in twee minuten. Meld je aan, kies eenvoudig een datum en tijd, en vul de gegevens en het doel van de student in.