Voor 16 jaar en ouder

Cursus zelfverdediging voor vrouwen

Double Defense biedt naast haar reguliere trainingen ook een cursus zelfverdediging voor vrouwen aan.

Krav Maga als basis.
Leer jezelf verdedigen in specifieke situaties (met en zonder geweld) waar je als vrouw tegenwoordig steeds vaker mee te maken krijgt.
Een bewezen training.
De cursus is gebaseerd op wereldwijde ervaringen uit gedragswetenschap, weerbaarheidstrainingen en psychologie
Gegeven door een vrouw.
Niets mis met een mannelijke instructeur, maar een vrouwelijke instructeur kan zich echt beter inleven in jouw situatie.
cursus zelfverdediging voor vrouwen

De basis voor deze cursus zelfverdediging werd gelegd in Israël vanwege een serieverkrachter die actief was in Tel Aviv. Hierbij zijn Krav Maga technieken gecombineerd met wereldwijde ervaringen uit weerbaarheidstrainingen, psychologie en gedragswetenschap. Het resultaat is een meerdaagse cursus waarbij vrouwen in korte tijd op een eenvoudige en doeltreffende manier zichzelf leren verdedigen.

Waarom is zelfverdediging voor vrouwen belangrijk?

De maatschappij verandert snel, en onder andere zelfverdediging voor vrouwen is een veelbesproken onderwerp. Vooral aan huiselijk geweld en grensoverschrijdend gedrag wordt nu veel aandacht besteed. Krav Maga heeft bewezen zeer effectief te zijn als het gaat om weerbaarheid voor vrouwen en realistische zelfverdediging.

Vooral vrouwen krijgen helaas steeds vaker te maken met andere vormen van “geweld”. Je kunt hierbij denken aan intimidatie, manipulatie, seksueel georiënteerde vormen van belagen, handtastelijkheden, opmerkingen en het constant opzoeken van grenzen door mannen. Meer en meer vrouwen ervaren hierdoor angst om alleen over straat te lopen.

Waarschijnlijk krijg jij ook een keer te maken met bovenstaande problemen. De impact voor elke vrouw is verschillend, maar elke vrouw ervaart het sowieso als vervelend. De juiste manier van zelfverdediging leren is daarom voor vrouwen echt een ‘must’ , het verhoogt direct je weerbaarheid en je zelfvertrouwen!

Onze belangrijkste basisregels voor zelfverdediging en weerbaarheid:

1. Zeg je in vervelende situaties geen nee, dan hoort de belager ‘ja’.

2. Een opdringerig persoon moet je behandelen als een vijfjarig kind.

Een duidelijk “NEE” in combinatie met een overtuigende houding en blik werkt goed en kan vaak al genoeg zijn. Het geeft duidelijk jouw grens aan. Luisteren ze dan nog niet? Dan hebben we Krav Maga oplossingen om dit type persoon te ‘motiveren’ te stoppen met het vertoonde gedrag.

Wat vrouwen zeggen over de cursus zelfverdediging

 • Een leuke uitdagende training met veel afwisseling, erg effectief en een prettige/fijne begeleiding en duidelijke uitleg. Een leuk einde, dat was een goede oefening!

 • Je leert wat je meteen kan toepassen door informatie, realistische situaties en voorbeelden. De laatste oefening was erg goed, je kan dan echt gaan trappen en slaan.

 • Goede training met veel goede verdedigings- technieken. Leerzaam om ‘door te gaan’. Veel inzicht gekrgen in mijn basisreacties en patronen. Super trainers, enthousiast en helder!

 • Onwijs veel geleerd in korte tijd! Diverse verdedigingsvormen en ook aandacht voor bijv. manipulatie en onderbuikgevoel. Was zelf erg verrast hoe goed ik kon reageren in oefenrondje tijdens de laatste les.

 • Super leuke & leerzame cursus waarna je je echt goed kunt verdedigen. Tijdens de cursus enorm veel gelachen maar er is ook plaats om eventueel jouw verhaal te delen. Super leuk om eventueel vaker te herhalen.

 • Ik vond de cursus heel leuk en leerzaam. We hebben veel verschillende situaties geoefend waardoor je bij elke situatie weet wat je kan toepassen.

 • De namen van de vrouwen zijn uit privacy overwegingen niet vermeld.

Wat leer je tijdens de cursus zelfverdediging?

Tijdens de cursus leer je niet alleen technieken om jezelf te verdedigen tegen agressie van aanvallers, je leert ook hoe je kunt voorkomen dat je in een dergelijke situatie terecht komt.

De cursus is er volledig op gericht de weerbaarheid voor vrouwen in verschillende situaties te verhogen. Je hebt hiervoor geen vechtsport achtergrond of de conditie van een sporter nodig.

De volgende thema’s worden behandeld:

 • Communicatie tussen vrouwen en mannen
 • Herkennen van bedreigende situaties en voorkomen van grensoverschrijdend gedrag (assertiviteit en intuïtie)
 • Hoe te handelen bij een bepaalde aanval (zelfvertrouwen, houding en gedrag)
 • Effectieve zelfverdedigingstechnieken op basis van Krav Maga principes.

Je krijgt niet alleen informatie maar we gaan actief hiermee aan de slag. Alles wordt op basis van scenario’s stap voor stap uitgelegd en geoefend. We werken er naar toe om wat je hebt geleerd ook onder stress bij een mannelijke aanvaller te kunnen toepassen. Je brengt het geleerde aan het eind dus letterlijk in praktijk!

Informatie over de cursus

De cursus bestaat uit 5 lessen van 1,5 uur en wordt gegeven op woensdagavond. Vrouwen van 16 jaar en ouder kunnen deelnemen aan de cursus. Er geldt een minimum aantal van 10, en een maximum aantal van 20 deelnemers.

Wanneer start de volgende cursus?

Al onze evenementen en cursussen staan vermeld op onze kalender. Je vindt hier de start- en einddatum, en de kosten voor de cursus. Hier kun je je ook gelijk inschrijven. Klik hier om naar de kalender te gaan.

Kan ik op voorhand contact opnemen over de cursus?

Jazeker! Dat kan via ons contactformulier. Je kunt natuurlijk ook even langskomen om je vragen te bespreken. De koffie en thee staan klaar!

Zijn er medische klachten? Of zijn er dingen die je wilt bespreken op basis van jouw situatie of ervaringen met betrekking tot zelfverdediging ? Neem dan op voorhand altijd even contact op. We kunnen dan bepalen of deze belemmerend kunnen zijn voor deelname.

Vind je het leuk als je vriendin ook mee doet? Of willen er meer vriendinnen meedoen? Dan willen wij graag dat zij zichzelf inschrijven voor de cursus. Bij vragen kunnen ze zelf even contact opnemen.

Mocht je nu gelijk al jezelf willen leren verdedigen dan kun je ook een proefles voor een reguliere Krav Maga training aanvragen. Klik hier voor het lesrooster .