fbpx

Stay

Away

Zelfverdediging voor vrouwen

Double Defense biedt naast Krav Maga training voor kinderen ook het succesvolle Stay Away programma van de IKMF aan. Stay Away is een cursus zelfverdediging voor vrouwen vanaf 16 jaar waarin zij leren zichzelf te verdedigen tegen specifieke situaties (met en zonder geweld) waar vrouwen tegenwoordig steeds vaker mee te maken krijgen.

De basis voor deze cursus zelfverdediging werd gelegd in Israel. De IKMF (Internationale Krav Maga Federatie) werd hiervoor benaderd vanwege een serieverkrachter die actief was in Tel Aviv. Voor het Stay Away programma werden Krav Maga technieken gecombineerd met wereldwijde ervaringen uit weerbaarheidstraining, psychologie en gedragswetenschap. Het resultaat is een meerdaagse zelfverdedigingscursus waarbij deelnemers in korte tijd op een eenvoudige en doeltreffende manier weerbaar worden gemaakt.

Waarom is zelfverdediging voor vrouwen belangrijk?

De maatschappij verandert snel. Als vrouw krijg je steeds vaker te maken met andere vormen van “geweld”. Je kunt hierbij denken aan intimidatie, manipulatie, seksueel georiënteerde vormen van belagen, handtastelijkheden, opmerkingen en het constant opzoeken van grenzen door mannen.

Geef je je grenzen niet aan en kom je niet op voor je eigen waardigheid? Dan krijg je tegenwoordig steeds vaker te maken met bovenstaande problemen. Leren hoe je hiermee om gaat is daarom echt een ‘must’ .

Onze basisregel: Een opdringerige kerel moet je behandelen als een 5 jarige.

Een duidelijk “NEE” in combinatie met een overtuigende houding en blik kan vaak al genoeg zijn. Het geeft duidelijk jouw grens aan. Luisteren ze dan nog niet? Dan hebben we andere oplossingen om dit type man te ‘motiveren’ te stoppen met zijn gedrag…

Wat leer je tijdens de cursus?

In het Stay Away programma van de IKMF leer je niet alleen technieken om jezelf te verdedigen tegen agressie van mannelijke aanvallers, je leert ook hoe je kunt voorkomen dat een dergelijke situatie ontstaat. Je hebt hiervoor geen vechtsport achtergrond of de conditie van een sporter nodig.

De volgende thema’s worden behandeld:

  • Communicatie tussen vrouwen en mannen
  • Herkennen en voorkomen van grensoverschrijdend gedrag (assertiviteit en intuïtie)
  • Hoe te handelen bij een aanval (houding en gedrag)
  • Effectieve zelfverdedigingstechnieken op basis van Krav Maga principes.

Alles wordt op basis van scenario’s stap voor stap uitgelegd en geoefend. We werken er naar toe om wat je hebt geleerd ook onder stress bij een mannelijke aanvaller te kunnen toepassen. Je brengt het geleerde aan het eind dus letterlijk in praktijk!

Wat deelnemers zeggen over de cursus

Een leuke uitdagende training met veel afwisseling, erg effectief en een prettige/fijne begeleiding en duidelijke uitleg. Een leuk einde, dat was een goede oefening!

Je leert wat je meteen kan toepassen door realistische situaties en voorbeelden. De laatste oefening was erg goed, je kan dan echt trappen en slaan.

Goede training met veel goede verdedigings- technieken. Leerzaam om ‘door te gaan’. Veel inzicht gekrgen in mijn basisreacties en patronen. Super trainers, enthousiast en helder!

De namen van de deelnemers zijn uit privacy overwegingen niet vermeld.

Een korte impressie over hoe een deelnemer de cursus zelfverdediging voor vrouwen heeft ervaren.

Bekijk hier een video om een beeld te krijgen van het Stay Away programma van de IKMF. 

Video afspelen

Waar en wanneer is de cursus?

Op donderdag 24 september 2020 geven wij vanaf 19:00 uur weer een introductieseminar van 2,5 uur. Hierin leer je de basis van het Stay Away programma. Hierdoor krijg je een goed beeld van wat de training inhoudt. En leer je gelijk de instructeurs kennen.

Na het introductieseminar starten we met de volledige 8 weekse training op donderdag 1 oktober 2020.  De lesdagen zijn op:

Donderdag 1, 8, 22 en 29 oktober 

Donderdag 5, 12, 19 en 26 november

Lestijden zijn van 19:00 – 20:30 uur.

De training wordt gegeven in de Dudok Arena in Hilversum in de zaal op de 1e etage. Het gebouw ligt naast station Hilversum Sportpark, parkeren voor de deur is gratis.

Let op: I.v.m. alle covid-19 maatregelen en de grootte van de zaal is het aantal deelnemers aan het seminar en de cursus beperkt. Wacht dus niet te lang met inschrijven, vol is nu helaas ook echt vol!

Wat heb je nodig voor de training?

Om mee te kunnen doen heb je het volgende nodig:

  • Comfortabele sportkleding
  • Schone zaalschoenen (geen zwarte / afgevende zolen)
  • Een flesje water (of twee)
  • Eventueel een handdoekje
  • Indien gewenst: een kleine snack (banaan, mueslireep etc.)

Zijn er medische klachten? Neem dan op voorhand even contact op. We kunnen dan bepalen of deze belemmerend zijn voor deelname.

Heb je nog andere vragen? Neem dan gerust eerst contact met ons op! 

Schrijf je nu in!

Klik op onderstaande knop om je aan te melden voor het introductieseminar. Na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met meer informatie.

De kosten voor het introductieseminar bedragen €10,- per deelnemer en kunnen ter plekke worden voldaan.

Ben je enthousiast geworden tijdens het introductieseminar? Dan kun je jezelf daarna inschrijven voor de 8-weekse vervolgtraining. De kosten hiervoor bedragen €150,- en dienen voor aanvang van de vervolgtraining voldaan te zijn.

Dorieke Behrens Krav Maga Instructeur